Image Alt

Werkwijze

Tekstschrijver Maastricht Bregje Boer Sprankelend Schrijfwerk Maastricht Limburg Brabant

Schrijven is een creatief proces

Zie het als een borrelplank: hoe meer je erop legt, hoe aantrekkelijker en smakelijker hij is.  Elk olijfje, stukje stokbrood en elke bitterbal maakt de plank steeds completer. Zo zie ik het ook met de woorden die mijn teksten vormen. En om die woorden te vormen, heb ik jou nodig als hulpkok. Mijn werkwijze is als volgt: jij levert mij de ingrediënten aan, zodat ik er een lekker geheel van kan maken. Mensen moeten er van gaan watertanden, ze moeten zin krijgen om met jou te werken, bij jou in de zaak te komen of om jouw producten te kopen.

Ben je benieuwd naar mijn creatieve proces? Ik licht mijn werkwijze graag toe met dit stappenplan.

1

Wat heb je van mij nodig?

Wil je compleet nieuwe teksten? Of wil je jouw bestaande teksten een opfrisbeurt geven? Heb je een e-book geschreven dat ik mag corrigeren? Wil je jouw complete website vernieuwen? Kan ik een interview afnemen en uitwerken voor jouw website of een tof magazine? In deze stap wordt jouw vraag duidelijk!

2

Welke ingrediënten heb je voor mij?

Oké, we weten wat je wilt. Tijd voor stap 2: zijn er al teksten of mag ik zelf de Sherlock Holmes gaan uithangen en research doen?

3

Wat kost dat?

Niet geheel onbelangrijk: wat gaat het kosten? Ik maak een heldere offerte met een totaalprijs voor al het werk dat ik voor je doe. Jij weet zo precies waar je aan toe bent en krijgt achteraf niet nog een dikke rekening gepresenteerd. Lekker idee toch?

4

Het creatieve proces

Geef jij groen licht? Dan komt het allerleukste deel (vind ik tenminste!) Ik ga schrijven! Meestal beginnen we met een interview, in de buurt van Maastricht met een kop koffie of via een videocall. We maken een overzicht van de tekst(en), wat komt waar te staan? Welke tone of voice wil je graag? Jij praat me de oren van mijn hoofd over jouw talenten, missie en alles wat je met de wereld wilt delen. En dan is het aan mij om te toveren met tekst. Ik ga schrijven, schrappen en schaven. Als ik klaar ben stuur ik jou een concept en ga ik even iets voor mezelf doen terwijl ik heus niet nieuwsgierig ben naar jouw reactie.

5

De puntjes op de i

Ja! Daar is jouw mail. Iedere keer weer spannend… heb ik de juiste snaar geraakt? Ga jij stralen van deze tekst(en)? Wil je nog iets aanpassen? No problem, daar is de correctieronde voor! Ben je helemaal tevreden? Dan is het tijd voor…

6

The End

Van het laatste onderdeel binnen mijn werkwijze word ik erg blij: ik stuur jou een factuur, jij betaalt en de opdracht is afgerond! Wil je mijn glimlach nog groter maken? Laat dan een review achter op Facebook, Google en/of LinkedIn!!

×

Hi!

Heb je een vraag of opmerking? Klik op mijn foto om een berichtje via Whatsapp te sturen.

× Kan ik je helpen?